Υλικά
- 1½ κουτ. σούπας σκόνη στιγμιαίου καφέ
- 1¼ φλυτζάνι βραστό νερό
- 250 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
- 1 φλυτζάνι κρασί μαυροδάφνη
- ¼ φλυτζανιού ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. ανάλατη μυζήθρα
- 40 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό με τον καφέ για να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε 2/3 του φλυτζανιού μαυροδάφνη και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βουτάμε τα μπισκότα μέχρι τη μέση και τα βάζουμε σε μία στρώση στον πάτο ενός βαθιού γυάλινου σκεύους.
- Χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κρέμα και προσθέτουμε τη μυζήθρα και το υπόλοιπο κρασί ανακατεύοντας καλά.
- Απλώνουμε τη μισή κρέμα επάνω στα μπισκότα που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
- Βουτάμε τα υπόλοιπα μπισκότα στο μίγμα καφέ - κρασιού και τα βάζουμε πάνω από την κρέμα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, καλύτερα από την προηγούμενη μέρα.
- Μπορούμε να διακοσμίσουμε το τιραμισού με φράουλες ή την υπόλοιπη κρέμα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !