-
Article Information
-
Category: Σαλάτες
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 500γρ νούντλς
- 30γρ λιωμένη φυτική μαργαρίνη
- 65γρ ηλιόσποροι
- 70γρ κουκουναρόσποροι ή 50γρ κάσιους
- 5 φρέσκα κρεμμύδια
- 200γρ στήθος κοτόπουλο κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
- 120γρ καρύδια
- 50γρ καλαμπόκι κονσέρβας
- 120ml ελαιόλαδο
- 60ml ξύδι μπαλσάμικο
- 15ml σάλτσα σόγιας
- 50γρ λευκή ζάχαρη
- 15ml χυμός λεμόνι
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
Έτοιμο σε 25 λεπτά
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα νούντλς με τους ηλιόσπορους, τους κουκουναρόσπορους (ή τα κάσιους) και τα καρύδια μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
- Βράστε για 7 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι ψηθούν. Κατεβάστε το μίγμα από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί το μίγμα με τα νούντλς, τα φρέσκα κρεμμύδια, το κοτόπουλο και τον αρακά.
- Προετοιμάστε την σως ανακατεύοντας λάδι, ξύδι, ζάχαρη και χυμό λεμόνι. Περιχύστε το πάνω στην σαλάτα και ανακατέψτε ομοιόμορφα. Σερβίρετε αμέσως ή τοποθετήστε πρώτα την σαλάτα στο ψυγείο για κρυώσει για μερικά λεπτά.
Ενεργειακή αξία ανά μερίδα: 375 Kcal
Λιπαρά: 14,2gr
Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου
Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !