Πατάτες

Πατάτες “deluxe”

Υλικά

  • 10 μέτριες πατάτες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας μίγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση
Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβετε χωρίς να τις ξεφλουδίσετε σε μεγάλα κομμάτια (κόβετε κάθε πατάτα κατά μήκος στη μέση και το κάθε μισό σε 3 κομμάτια). Τις βράζετε για 10 λεπτά, τις σουρώνετε και τις αφήνετε για 2-3 λεπτά να κρυώσουν. Τις βάζετε σε μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνετε, τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα κι ανακατεύετε καλά μέχρι να πάει παντού. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε την τριμμένη φρυγανιά και τα υπόλοιπα μπαχαρικά κι ανακατεύετε. Ρίχνετε λίγες λίγες τις πατάτες μέσα στο μπολ με την τριμμένη φρυγανιά κι ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού η φρυγανιά. Στρώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά και να ροδίσουν εξωτερικά!

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Πατάτες με κιμά

Πατάτες με κιμά

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. βούτυρο και 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
  • αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση

  1. Σωτάρετε 1/2 κιλό κιμά και 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι με 2 κ. σ. βούτυρο. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί.
  2. Σγοψήνετε τον κιμά για 30 λεπτά. Κοβεκ 1 και 1/2 κιλό πατάτες και τις βάζετε σε σειρές σε ταψάκι, με τον κιμά ανάμεσα.
  3. Ρίχνετε 1 φλ. τσαγιού ζεστό ζωμό κρέατος και 1 φλ. τσαγιού βούτυρο και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.