-
Article Information
-
Category: Σούπες
Υλικά για 4 άτομα
- 300 γρ. ξερά φασόλια (μπαρμπούνια)
- 2 πράσινες πιπεριές
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 200 γρ. αποφλοιωμένα ντοματάκια
- 100 γρ. μπέικον
- ½ κουταλιά πάπρικα
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- ½ κουταλάκι θυμάρι
- 2 λίτρα ζωμό λαχανικών
- λάδι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ετοιμάστε το ζωμό. Ξεπλύνετε, στραγγίστε και μουσκέψτε τα φασόλια σε κρύο νερό για 12 ώρες. Κόψτε τις πιπεριές και το μπέικον σε κυβάκια και 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και τα πιο τρυφερά φύλλα από το κρεμμυδάκι.
- Στραγγίστε τα φασόλια, ρίξτε τα σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τις πιπεριές, το μισό θυμάρι και το μισό σκόρδο. Τέλος ρίξτε το ζωμό και βράστε τα φασόλια για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά.
- Ροδίστε το μπέικον σ' ένα μικρό τηγάνι (χωρίς να προσθέσετε λάδι ή βούτυρο). Στραγγίστε το, ρίξτε το σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το δεύτερο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε λίγο. Ρίξτε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, την πάπρικα, το υπόλοιπο θυμάρι και σκόρδο. Βράστε τη σάλτσα 2-3 λεπτά και ρίξτε τη στα φασόλια.
- Βράστε τα φασόλια για άλλα 2-3 λεπτά, ρίξτε λίγο λάδι και τα φύλλα από το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σερβίρεται ζεστή.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !