Λαγός στιφάδο
Υλικά
- 1 λαγός περίπου 1,5 κιλό
- 2,5 φλ. λευκό κρασί
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 750 γρ. κρεμμυδάκια
- σέλινο, δάφνη, δενδρολίβανο, σκόρδο
- 1 μικρό κουτί ντομάτες
- αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ξύδι, βούτυρο
Εκτέλεση
- Κόβετε ένα λαγό 1,5 κιλού περίπου σε μερίδες.
- Βράζετε για 5 λεπτά 2,5 φλ. άσπρο κρασί, 4 κουταλιές ξύδι, 1 καρότο και 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, δάφνη, σέλινο και δενδρολίβανο.
- Αφού κρυώσει το ρίχνετε στο λαγό.
- Αφήνετε στο ψυγείο για 12 ώρες.
- Σωτάρετε με 1/2 φλ. λάδι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βάζετε μέσα τα κομμάτια του λαγού.
- Τα κοκκινίζετε και προσθέτετε το κρασί από τη σάλτσα, αφού το στραγγίσετε, 1 μικρό κουτί ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο.
- Αφήνετε να σιγοψηθεί για 90 λεπτά.
- Βράζετε για 10 λεπτά 750 γρ. κρεμμυδάκια και τα σωτάρετε με ½ φλ. βούτυρο. Τα ρίχνετε στο λαγό και αφήνετε να σιγοψηθούν για 40 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !