Υλικά για 4 άτομα
- 1 μεγάλο ή 2 μικρά μπρόκολα
- 1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
- 4 φέτες μπέικον ή ζαμπόν
- 1 μπολάκι τριμμένη φέτα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το μπρόκολο προσεκτικά και στη συνέχεια το βράζουμε είτε σε κατσαρόλα είτε στον ατμό, χωρισμένο σε μπουκετάκια.
- Όταν βράσει το στραγγίζουμε και το τοποθετούμε σε ένα μικρό πυρέξ.
- Βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε το μπέικον ή το ζαμπόν σε καμματάκια, την τριμμένη φέτα και την κρέμα γάλακτος (δεν ανακατεύουμε).
- Τέλος από πάνω προσθέτουμε πιπέρι και ψήνουμε στους 200° C σε αερόθερμο φούρνο μέχρι να ροδίζει ελαφρά (10 - 15 λεπτά)
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !