Υλικά για 4 άτομα
- 1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι Νο 6
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες αποφλοιωμένες ντομάτες
- 1 μεγάλο κρεμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 5 μεγάλα καρότα, τριμμένα ή περασμένα στο multi
- Αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα
- Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλυφθεί ο πάτος και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο, προσθέτοντας πιπέρι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και 1 ½ ποτήρι νερό.
- Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, έως ότου πήξει (περ. 20 λεπτά), προσθέτοντας και αλάτι.
Για το σπαγγέτι
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και αφού τα στραγγίξουμε τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο ή βούτυρο. Σερβίρουμε προσθέτοντας τη σάλτσα και τριμμένο τυρί της αρεσεκείας μας.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη