Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια (όχι τα πολύ λεπτά)
- 3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- ½ αβγοτάραχο (προτιμήστε Μεσολογγίου)
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (Ελληνική εκδοχή του τσίλι)
- μαϊντανό
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε καλά αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε (μην τα παραβράσετε, καλό είναι να «κρατάνε» λίγο). Βάζουμε στη κατσαρόλα λίγο λάδι ή βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακινούμε τη κατσαρόλα. Τα φυλάμε ζεστά.
- Κόβουμε το αβγοτάραχο σε μικρές φέτες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι ρίχνουμε το σκόρδο και 1 κουταλάκι μπούκοβο. Αφήνουμε να σοταριστεί. Βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει. Όταν κρυώσει το σκόρδο ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και το αβγοτάραχο.
- Πρόταση σερβιρίσματος: βάζουμε μέσα στο τηγάνι με το αβγοτάραχο τα μακαρόνια, τα ανακατεύουμε και τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό και άσπρο πιπέρι.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr