Σαλάτες

Τονοσαλάτα extra light

Υλικά

  • 1 μαρούλι πολύ καλα πλυμένο και κομμένο
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνιθο
  • 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
  • 1 ντομάτα μέτρια κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • αλάτι, χυμό από μισό λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουταλιά σούπας μαγιονέζα extra light

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ σαλάτας βάζουμε το κομμένο μαρούλι, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε -αφού στραγγίσουμε- τον τόνο, το καλαμπόκι την ντομάτα και το αγγούρι και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα σείκερ βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το αλάτι και χτυπάμε.
  3. Περιχύνουμε με το μείγμα την σαλάτα μας και προσθέτουμε και τη μαγιονέζα.
  4. Ανακατεύουμε και πάλι ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας και τη σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Τοματοσαλάτα με φράουλες

Υλικά (Μερίδες Συνταγής 3)

  • ¼ κούπας αμύγδαλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουταλιά γλυκού μέλι
  • ½ κουταλιά γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα φρέσκες ψιλοκομμένες φράουλες
  • 2 τομάτες ψιλοκομμένες
  • 120 γρ. φέτα τριμμένη
  • Αλάτι και τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπώλ φτάξτε το dressing αναμιγνύοντας το σκόρδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο και την καστανή ζάχαρη. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμείξτε το μαρούλι, την τομάτα, τη φέτα και τις φράουλες και σκεπάστε το μείγμα με το dressing που παρασκευάσατε.


Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

  • Μερίδα:  1/3 συνταγής
  • Θερμίδες:  255 kcal
  • Πρωτεΐνη: 7,5 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 15 γρ.
  • Λίπος: 19 γρ.
  • Φυτικές  Ίνες: 3,5 γρ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.