Σπλήνα γεμιστή για μερακλήδες

Σπλήνα γεμιστή για μερακλήδες

Υλικά

  • 2 μοσχαρίσιες σπλήνες
  • 1 φλ. φέτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. ψίχα ψωμιού
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. χυμό ντομάτας
  • 1/2 γλ. ζωμό κρέατος (προαιρετικά)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • δάφνη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο




Εκτέλεση

  1. Πλένετε και ανοίγετε 2 μοσχαρίσιες σπλήνες από τη μία πλευρά.
  2. Αναμιγνύετε 1 φλυτζάνι φέτα θρυμματισμένn, 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο, 1 φλυτζάνι ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, 1/2 φλυτζάνι βούτυρο, πιπέρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  3. Γεμίζετε τις σπλήνες και τις ράβετε. Τις βάλετε σε ταψάκι και προσθέτετε 1/2 φλυτζάνι λάδι, δάφνη, θυμάρι και αλάτι.
  4. Βράζετε 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί με 1/2 φλυτζάνι χυμό ντομάτας και 1 φλυτζάνι νερό ή ζωμό απο κρέας.
  5. Το ρίχνετε στις σπλήνες και τις ψήνετε στους 175 βαθμούς για 90 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.