Υλικά
- 2 μοσχαρίσιες σπλήνες
- 1 φλ. φέτα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλ. ψίχα ψωμιού
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 1/2 φλ. χυμό ντομάτας
- 1/2 γλ. ζωμό κρέατος (προαιρετικά)
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- δάφνη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πλένετε και ανοίγετε 2 μοσχαρίσιες σπλήνες από τη μία πλευρά.
- Αναμιγνύετε 1 φλυτζάνι φέτα θρυμματισμένn, 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο, 1 φλυτζάνι ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, 1/2 φλυτζάνι βούτυρο, πιπέρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Γεμίζετε τις σπλήνες και τις ράβετε. Τις βάλετε σε ταψάκι και προσθέτετε 1/2 φλυτζάνι λάδι, δάφνη, θυμάρι και αλάτι.
- Βράζετε 1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί με 1/2 φλυτζάνι χυμό ντομάτας και 1 φλυτζάνι νερό ή ζωμό απο κρέας.
- Το ρίχνετε στις σπλήνες και τις ψήνετε στους 175 βαθμούς για 90 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !