Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 2½ φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Σε βαθιά κατσαρόλα και μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο καιαφού ζεσταθεί, καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 6 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτουμε τη σκόνη κανέλλα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο, με μεγάλη προσοχή και απαλά το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.
  5. Βάζουμε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  6. Αδειάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  7. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

  • 1 φλούδα λεμονιού

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.