Υλικά
- 1/2 κιλό χυλοπίτες
- βούτυρο
- 2 φλ. τσαγιού γάλα
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2-3 αυγά
- 150 γρ. μανιτάρια
- 3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 και 1/2 γλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
- τριμμένο τυρί
- αλάτι, πιπέρι, αλεύρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε 4 κουτ. σούπας βούτυρο και ρίχνετε 3 κουτ. σούπας αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακτεύεται και ρίχνετε 2 φλ. τσαγιού γάλα.
- Βράζετε μέχρι να πήξουν.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος και 2 - 3 αυγά.
- Κόβετε 150 γρ. μανιτάρια και τα σωτάρετε με 2 κουτ. σούπας βούτυρο.
- Προσθέτετε και το ζαμπόν.
- Βράζετε τις χυλοπίτες και στη συνέχεια τις βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί, με τα μανιτάρια, το ζαμπόν και τη γραβιέρα, τη σάλτσα, τριμμένο τυρί από πάνω και κομμάτια βούτυρο.
- Ψήστε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά και είναι έτοιμο.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !