Υλικά για 4 άτομα
- 400 γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
- 4 ψωμάκια burger
- 2 φρέσκες ντομάτες
- 1/2 μαρούλι
- 120 γρ. μαγιονέζα
- 60 ml παρθένο ελαιόλαδο (αν δεν τα ψήσουμε σε BBQ)
- 4 φέτες τυρί Gouda
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού και τις τομάτες. Καθαρίζουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Στεγνώνουμε τα φύλλα του μαρουλιού σε απορροφητικό χαρτί.
- Κόβουμε τα 2 τεμάχια του κιμά στη μέση και τα τοποθετούμε στη σχάρα του BBQ μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Εναλλακτικά σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
- Κόβουμε τα ψωμάκια του burger στη μέση και τα τοποθετούμε στη σχάρα για να ψηθούν. Εναλλακτικά τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 6'.
- Με ένα πηρούνι αλείφουμε τη βάση του ψωμιού με μαγιονέζα.
- Προσθέτουμε τις ροδέλες της τομάτας, το μπιφτέκι, τις φέτες Gouda και με ένα φύλλο μαρουλιού.
- Σκεπάζουμε με το δεύτερο ψωμάκι και σερβίρουμε με τη μαγιονέζα.
Θερμίδες: περ. 612 kcal, Πρωτεϊνη: 26g, Λίπος: 42g, Υδατάνθρακες: 32g
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !