Burger με ψωμάκι και μαγιονέζα

Υλικά για 4 άτομα

  • 400 γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 ψωμάκια burger
  • 2 φρέσκες ντομάτες
  • 1/2 μαρούλι
  • 120 γρ. μαγιονέζα
  • 60 ml παρθένο ελαιόλαδο (αν δεν τα ψήσουμε σε BBQ)
  • 4 φέτες τυρί Gouda

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού και τις τομάτες. Καθαρίζουμε τις τομάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Στεγνώνουμε τα φύλλα του μαρουλιού σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Κόβουμε τα 2 τεμάχια του κιμά στη μέση και τα τοποθετούμε στη σχάρα του BBQ μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Εναλλακτικά σωτάρουμε με ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
  3. Κόβουμε τα ψωμάκια του burger στη μέση και τα τοποθετούμε στη σχάρα για να ψηθούν. Εναλλακτικά τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 6'.
  4. Με ένα πηρούνι αλείφουμε τη βάση του ψωμιού με μαγιονέζα.
  5. Προσθέτουμε τις ροδέλες της τομάτας, το μπιφτέκι, τις φέτες Gouda και με ένα φύλλο μαρουλιού.
  6. Σκεπάζουμε με το δεύτερο ψωμάκι και σερβίρουμε με τη μαγιονέζα.

 

 

Θερμίδες: περ. 612 kcal, Πρωτεϊνη: 26g, Λίπος: 42g, Υδατάνθρακες: 32g


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.