Υλικά
Για το φύλλο
- 1 κιλό σταρένιο αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
- λίγο αλάτι
- νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη σφικτή.
Υλικά για τη γέμιση
- ½ κιλό κατσικίσιο τυρί
- Nισεστές για το άνοιγμα φύλλου
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε καλά. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
- Αλευρώνετε μια επιφάνεια με νισεστέ και ανοίγετε ένα,ένα φύλλο.
- Παίρνετε το φύλλο ρίχνετε λίγο λάδι στην επιφάνεια .Τρίβετε το τυρί με το χέρι και το απλώνετε στο ένα τρίτο της επιφάνειας του φύλλου.σε σχήμα μισοφέγγαρου.
- Διπλώνετε την πίτα κλείνοντας μέσα τη γέμιση,και την τυλίγετε σαν σαλίγκαρο.Γεμίζετε και τυλίγετε και τα υπόλοιπα φύλλα.
- Τηγανίζετε μία μία και από τις δύο πλευρές σε μπόλικο λάδι.Αφού ροδίσουν τις βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !