Κοκορέτσι

Υλικά

  • 2 συκωταριές αρνίσιες με γλυκάδια
  • επιπλέον γλυκάδια
  • 2 αρνίσιαες σκέπες (μπόλιες)
  • 2 κιλά αρνίσια εντεράκια
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα έντερα καλά και με ένα ξυλάκι (στρογγυλή βέργα από κλαδί χωρίς τη φλούδα) τα γυρίζετε μέσα-έξω και τα ξαναπλένετε. Το πλύσιμο γίνεται καλύτερα αν εφαρμόσετε τη μία άκρη από τα έντερα στη βρύση σας.
  2. Μετά τα βάζουμε σε μια λεκάνη με το χυμό λεμονιού, να ασπρίσουν και να σφίξουν. Κόβουμε τα εντόσθια σε μέγεθος καρυδιού και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Αλατοπιπερώνουμε και αρχίζουμε να τα περνάτε στη σούβλα εναλλάξ χωρίς να αφήνουμε κενά μεταξύ τους (τα πιέζουμε ελαφρά). Τα τυλίγουμε γύρω-γύρω με τις σκέπες. Μετά τυλίγουμε σφιχτά με τα έντερα.
  3. Ψήνουμε στα κάρβουνα, προσέχοντας η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή γιατί το κοκορέτσι θα ψηθεί εξωτερικά και από μέσα δεν θα έχει ψηθεί, γυρίζοντας της σούβλα κάθε τόσο ή αν έχουμε μοτέρ σε χαμηλή ταχύτητα. Προσέχουμε επίσης να μη στεγνώσει.
  4. Αν δεν ψήσουμε στα κάρβουνα, μπορούμε αφαιρώντας τη σούβλα να βάλουμε το κοκορέτσι σε ταψί να ψηθεί στον φούρνο. Μην προσθέσετε νερό, γιατί "βγάζει" πολλά υγρά. Αλείφετε συχνά με λάδι ή βούτυρο.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.