Υλικά
- 50 γρ. μαγιά
- χλιαρό νερό
- 2 κουταλιές σούπας αλάτι
- 2 κιλά αλεύρι
Εκτέλεση
- Διαλύετε σε 1 φλ. χλιαρό νερό, 50 γρ. μαγιά με 2 κουταλιές σούπας αλάτι (και λίγο γλυκάνισο προαιρετικά).
- Τα ρίχνετε σε μια λεκάνη και προσθέτετε 2 φλ. αλεύρι από σύνολο 2 κιλών.
- Αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Αφού φουσκώσει, προσθέτετε 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό για να διαλυθεί το ζυμάρι και προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Ζυμώνετε για 40 λεπτά ρίχνοντας 2 - 3 φλ. νερό συνολικά (λίγο λίγο), μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη.
- Πλάθετε 5-6 φρατζόλες, τις χαράζετε και τις αφήνετε σκεπασμένες με ζεστό πανί για να φουσκώσουν.
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !