Ψωμί σπιτικό

Ψωμί σπιτικό

Υλικά

  • 50 γρ. μαγιά
  • χλιαρό νερό
  • 2 κουταλιές σούπας αλάτι
  • 2 κιλά αλεύρι



Εκτέλεση

  1. Διαλύετε σε 1 φλ. χλιαρό νερό, 50 γρ. μαγιά με 2 κουταλιές σούπας αλάτι (και λίγο γλυκάνισο προαιρετικά).
  2. Τα ρίχνετε σε μια λεκάνη και προσθέτετε 2 φλ. αλεύρι από σύνολο 2 κιλών.
  3. Αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  4. Αφού φουσκώσει, προσθέτετε 1 1/2 φλ. χλιαρό νερό για να διαλυθεί το ζυμάρι και προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι.
  5. Ζυμώνετε για 40 λεπτά ρίχνοντας 2 - 3 φλ. νερό συνολικά (λίγο λίγο), μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη.
  6. Πλάθετε 5-6 φρατζόλες, τις χαράζετε και τις αφήνετε σκεπασμένες με ζεστό πανί για να φουσκώσουν.
  7. Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.