Ψάρια

Πέστροφα λεμονάτη με ρίγανη Καλαβρύτων

Πέστροφα λεμονάτη με ρίγανη Καλαβρύτων

Τρεις συνταγές με Καλαβρυτινά υλικά. Πέστροφα Καλαβρύτων από Πλανητέρο ή Τριπόταμα, ρίγανη από Ερύμανθο ή Χελμό, φέτα και καρύδια Καλαβρύτων.
Προσοχή !!! Aν χρησιμοποιηθούν άλλα υλικά οι συνταγές δεν θα πετύχουν!!!
Είπαμε ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Υλικά

  • 3-4 πέστροφες
  • 4-5 λεμόνια
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ανοίγουμε και καθαρίζουμε τις πέστροφες και μεσα στην κοιλια της βάζουμε μερικές φέτες λεμονιού, λίγη ρίγανη και λίγο αλάτι.
  2. Τις βάζουμε μέσα σ’ ένα ταψί και ρίχνουμε απο επάνω χυμό από τρία λεμόνια λίγο νερό, και πάλι αλατι, ρίγανη, πιπερι και λίγο ελαιολαδο.
  3. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου.

Πηγή: http://www.kalavrytanews.com/2012/01/blog-post_8425.html#.UJaz1G8xrsT

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Σολομός λεμονάτος στη λαδόκολλα

Σολομός λεμονάτος στη λαδόκολλα
Υλικά

  • 2 φιλέτα σολομού
  • ½ φλιτζάνι μουστάρδα απαλή
  • Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
  • Χυμός και ξύσμα 1 λάιμ
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εστραγκόν
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά και βάλτε μέσα τα φιλέτα του σολομού να μαριναριστούν για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.
  2. Κόψτε για το κάθε φιλέτο από ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και επάνω ακουμπήστε από ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  3. Βάλτε πάνω στο αντικολλητικό χαρτί το φιλέτο σολομού, ρίξτε και αρκετή από τη μαρινάδα και τυλίξτε καλά, αρχικά το αντικολλητικό χαρτί και στη συνέχεια με το αλουμινόχαρτο.
  4. Βάλτε τα 2 κομμάτια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά, στη συνέχεια ανοίξτε ώστε να μπορούν να ξεροψηθούν για λίγο από πάνω και αφήστε για άλλα 5-10 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.