Πέστροφα λεμονάτη με ρίγανη Καλαβρύτων
Τρεις συνταγές με Καλαβρυτινά υλικά. Πέστροφα Καλαβρύτων από Πλανητέρο ή Τριπόταμα, ρίγανη από Ερύμανθο ή Χελμό, φέτα και καρύδια Καλαβρύτων.
Προσοχή !!! Aν χρησιμοποιηθούν άλλα υλικά οι συνταγές δεν θα πετύχουν!!!
Είπαμε ΥΛΙΚΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
Υλικά
- 3-4 πέστροφες
- 4-5 λεμόνια
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
- λίγη ρίγανη
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε και καθαρίζουμε τις πέστροφες και μεσα στην κοιλια της βάζουμε μερικές φέτες λεμονιού, λίγη ρίγανη και λίγο αλάτι.
- Τις βάζουμε μέσα σ’ ένα ταψί και ρίχνουμε απο επάνω χυμό από τρία λεμόνια λίγο νερό, και πάλι αλατι, ρίγανη, πιπερι και λίγο ελαιολαδο.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου.
Πηγή: http://www.kalavrytanews.com/2012/01/blog-post_8425.html#.UJaz1G8xrsT
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !