Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)
- 500 γρ. φιλέτο σολομού
- ¼ κούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλιές γλυκού φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- 1 κουταλιά γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/3 κούπας σως σόγιας
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 φρέσκια πιπερόριζα
- 1/3 κούπας φυσικός χυμός πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Πασπαλίστε τα φιλέτα σολομού με την καστανή ζάχαρη, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου. Σε αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια φωτιά ρίξτε τη σως σόγιας, το ελαιόλαδο και την πιπερόριζα.
- Λίγο πριν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού. Βάλτε το μείγμα σε ένα πιάτο και αφήστε τα πασπαλισμένα φιλέτα σολομού να μαριναριστούν για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και στους ίδιους βαθμούς αφήστε τα φιλέτα σολομού να ψηθούν. Μην ξεχνάτε να τους αλλάζετε πλευρά κάθε λίγα λεπτά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
- Μερίδα: ¼ συνταγής
- Θερμίδες: 315 kcal
- Πρωτεΐνη: 23 γρ.
- Υδατάνθρακες: 20 γρ.
- Λίπος: 14 γρ.
- Φυτικές Ίνες: 0,2 γρ.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr
κυκλοφορία (Live Update) της έκδοσης 5.00g_1274