-
Article Information
-
Category: Κουλούρια - Μπισκότα
Υλικά
- 1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος
- 1/2 κιλό μαργαρίνη
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 1/2 κιλό αμύγδαλα καβουρντισμένα
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό
- 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1/2 ποτηράκι κρασιού λικέρ αμαρέτο
- έξτρα ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα βάζοντάς τα σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά ή στο φούρνο για 5 - 10 λεπτά και τα ψιλοκόβουμε.
- Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει και το χτυπάμε για 10 λεπτά στο μίξερ. Προσθέτουμε το αυγό, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το λικέρ και τα αμύγδαλα.
- Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι).
- Πλάθουμε μπαλίτσες ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Όταν ψηθούν και κρυώσουν τους παστπαλίζουμε πάνω - κάτω με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !