Υλικά
- 1 μέτριο κοτόπουλο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 4 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- χυμός 2 λεμονιών
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ζητάμε από τον κρεοπώλη να ξεκοκαλίσει το κοτόπουλο, να αφαιρέσει την πέτσα και να το κόψει σε μεσαίου μεγέθους μπουκιές.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό των λεμονιών και λίγο λάδι. Σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
- Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα και τα περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια. Το ψήνουμε στο grill για 10 - 15 λεπτά.
- Παράλληλα βάζουμε τη μαρινάδα σε μία μικρή κατσαρόλα και τη σιγοβράζουμε. Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια πολτοποιούμε τη σάλτσα και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !