Πίτσες / Κρέπες

Κρέπες με κολοκύθια και τυριά

Υλικά

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 1/2 κιλό κολοκύθια
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 100 g.ρεγκάτο τριμμένο
  • 100 g. γραβιέρα μαλακιά τριμμένη
  • 1/2 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 90 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές έξτρα ρεγκάτο τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα κολοκύθια σε λεπτά φετάκια. Πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι κι αφήστε τα 1 ώρα σε τρυπητό, να στραγγίσουν. Στύψτε τα ελαφρώς μέσα στις παλάμες σας και βάλτε τα μαζί με το λάδι σε κατσαρόλα επάνω στη φωτιά. Ανακατέψτε τα ώσπου να λιώσουν. Κατεβάστε τα από τη φωτιά κι ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το 1/4 από την κρέμα γάλακτος.
  2. Βάλτε 2 κουταλιές γέμιση σε κάθε κρέπα, διπλώστε πρώτα τις άκρες δεξιά και αριστερά κι ύστερα τυλίξτε σε ρολό. Τοποθετήστε τις κρέπες σε πυρέξ σκεύος, στο οποίο και θα τις σερβίρετε. Τις αλείφετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και  πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο ρεγκάτο. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου 12΄να ροδίσουν. Σερβίρετε ζεστές.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Κρέπες με γαλοπούλα και τυρί

Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 5 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας κομμένες στη μέση
  • 400 gr τριμμένο τυρί milner ή fina
  • 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρή κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε (χωρίς λαδί) σε ένα τηγάνι τα μανιτάρια σε χαμηλή φωτιά. Παίρνουμε ένα φύλλο κρέπας και απλώνουμε σε αυτή μια φέτα ζαμπόν στο κέντρο της κρέπας , απλώνουμε λίγα μανιτάρια σε όλο το μήκος και από πάνω το τυρί (κρατάμε λίγο για το τέλος). Την τυλίγουμε και τη βάζουμε στο πυρέξ. Και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες την ίδια διαδικασία.
  2. Ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί που μας έμεινε και λίγη κρέμα γάλακτος και τις ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

More Articles ...

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.