Κρέπες με τυρί Ricotta και σάλτσα πορτοκαλιού
Υλικά για 4-6 μερίδες
- 1 φλυτζάνι (150γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2/3 του φλιτζανιού σκόνη Canderel
- 1 αυγό
- 1 φλυτζάνι (250ml) αποβουτυρωμένο γάλα
- 200γρ. μαλακό τυρί ricotta
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια σκόνη
- 2 σκαφάκια φράουλες κομμένες σε φέτες
- 1 κούπα (250ml) φρέσκο χυμό πορτοκαλιού χωρίς την πούλπα του
Εκτέλεση
- Κοσκινίστε το αλεύρι και το Canderel σε ένα μεγάλο μπολ. Σταδιακά προσθέστε το αυγό και το γάλα που θα έχετε προηγουμένως χτυπήσει μαζί. Ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μία μαλακιά κρέμα.
- Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάλτε λίγο λαδάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Ψήνετε 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά από τη ζύμη που έχετε ετοιμάσει μέχρι να ροδοψηθούν από κάθε μεριά, φτιάχνοντας στο σύνολο 12 κρέπες. Κρατήστε τις ζεστές. Ανακατέψτε τώρα το Canderel με το τυρί και τη βανίλια.
- Βράστε για 10 λεπτά το χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να εξατμιστεί ο μισός. Αφήστε το λίγο να κρυώσει, προσθέστε το υπόλοιπο Canderel και ανακατέψτε.
- Σερβίρετε αλείφοντας το μίγμα του τυριού πάνω στις κρέπες. Καλύψτε με φράουλες και διπλώστε στα δύο.
- Ραντίστε τις τώρα με το χυμό του πορτοκαλιού. Επαναλάβετε το ίδιο με τις υπόλοιπες κρέπες. Σερβίρετε 2 σε κάθε άτομο.
Διατροφικές Πληροφορίες ανά μερίδα:
- 810 kJ/ 194kcal
- Πρωτείνες 4γρ.
- Λιπαρά 3γρ.
- Υδατάνθρακες 28γρ.
- Φ. Ίνες 3γρ.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr