Κρέπες έκπληξη με λιαστή ντομάτα

Υλικά

  • 10 φύλλα κρέπας
  • 200 γρ. τορτελίνι γέμιση ζαμπόν
  • 250 ml. κρέμα γάλακτος για μαγειρική
  • 15 λιαστές (μισές) ντομάτες
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση


Για τη σάλτσα

  • 600 ml. μπεσαμέλ
  • 200 ml. κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 90 γρ. τυρί παρμεζάνα
  • 80 γρ. τυρί τύπου έμενταλ τριμμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε για 5 λεπτά τις λιαστές ντομάτες σε ζεστό νερό. Τις σουρώνετε και, αφού τις κόψετε σε μικρά κομμάτια, τις λιώνετε για να πάρετε μία κρέμα λιαστής ντομάτας. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά να ενσωματωθεί στη κρέμα.
  2. Προσθέστε τη κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα στην χλιαρή μπεσαμέλ και ανακατέψτε πολύ καλά. Τελευταίο προσθέστε το βούτυρο και όταν και αυτό έχει λιώσει τελείως, ρίξτε ένα τελευταίο ανακάτεμα και η σάλτσα είναι έτοιμη. Διατηρήστε τη ζεστή.
  3. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα τορτελίνια (για 7 μόνο λεπτά) τα σουρώνετε  αρκετά καλά και ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος, την κρέμα της λιαστής ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι.
  4. Τοποθετήστε πάνω σε κάθε μία από τις κρέπες  μία πιρουνιά τορτελίνια και τις διπλώνετε στα 2 σε μαντηλάκι  ή σε ρολό.
  5. Βάζουμε αρκετή γέμιση έτσι ώστε να χυθεί λίγη έξω από τις κρέπες.
  6. Απλώνετε σε πυρίμαχο σκεύος ελαφρά βουτυρωμένο.
  7. Καλύψτε τις κρέπες με τη σάλτσα, απλώστε από πάνω το έμενταλ τριμμένο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς έως ότου αποκτήσουν  μία ωραία και τραγανή κρούστα.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.