Ατομικές τυρόπιτες με σουσάμι και μέλι
Υλικά για 6 - 8 άτομα
- 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (για σπιτικό φύλο σφολιάτας δείτε στην κατηγορία ζύμες)
- 500 gr. φέτα τριμμένη
- 250 gr ανθότυρο τριμμένο
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκο γάλα
- 2 αυγά
- κόκκινο πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο, σουσάμι
- Μέλι για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, το γάλα, τα αυγά και το κόκκινο πιπέρι.
- Χωρίζουμε τα φύλλα σφολιάτας σε τόσα μέρη ώστε κάθε ατομική τυρόπιτα να έχει το μέγεθος όσο ένα ατομικό ψωμάκι.
- Σε κάθε ένα κομμάτι σφολιάτας τοποθετούμε ανάλογο μίγμα και κλείνουμε την τυρόπιτα.
- Σε ένα ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε τις τυρόπιτες. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νεράκι, πασπαλίζουμε με ζουσάμι και ψήνουμε στους 200° C σε φούρνο με αντίσταση πάνω κάτω έως ότου ροδίσουν οι τυρόπιτες (περίπου 30 λεπτά).
- Σερβίρουμε τις τυρόπιτες συνοδεύοντάς τες με μέλι, ώστε όποιος θέλει να ρίξει από πάνω. Εμείς σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα. Θα είναι από τους πιο νόστιμους συνδυασμούς που έχετε δοκιμάσει.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !