-
Article Information
-
Category: Πουλερικά
Υλικά
- 1 κιλό συκωτάκια πουλιών
- ½ κούπα λάδι
- ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
- ½ κούπα ρύζι Καρολίνα
- ζωμό κρέατος ή νερό και κύβο από ζωμό κρέατος
- αλάτι - πιπέρι
- 3 κρόκους αβγών
- ½ κούπα χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Αχνίστε τα συκωτάκια πουλιών, στραγγίστε και ψιλοκόψτε τα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάλτε το ζωμό κρέατος ή το νερό να βράσει. Ρίξτε μέσα το λάδι, τα συκωτάκια, τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια, λίγο αλάτι και πιπέρι και βράστε τα για 20' περίπου. Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι κι αφήστε το να βράσει, ώσπου να μαλακώσει άλλα 20' περίπου.
- Ετοιμάστε το αυγολέμονο κι αυγοκόψτε τη σούπα ως εξής: χτυπάτε τα κροκάδια με το χυμό λεμονιού και ρίχνετε λίγο από το ζωμό της μαγειρίτσας. Στη συνέχεια, προσθέτετε τμηματικά το αυγολέμονο στη σούπα, ενώ την ανακατεύετε επί 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά χωρίς να βράσει.
- Μπορείτε αν θέλετε να σοτάρετε τα συκωτάκια και τα κρεμμυδάκια σε βούτυρο πριν τα ρίξετε μέσα στο ζωμό. Αν θέλετε να αποφύγετε τα κροκάδια, διαλύεται 3 κουταλιές της σούπας ριζάλευρο σε 3/4 της κούπας κρύο νερό και ακολουθείτε την παραπάνω διαδικασία προσθέτοντας στο τέλος τον χυμό λεμονιού.
- Σερβίρετε τη μαγειρίτσα ζεστή.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !