Λαχανικά

Αρακάς λαδερός κοκκινιστός

Υλικά (για 4-5 άτομα)

  • 1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι άνηθο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι καρότα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι πατάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
  • 1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη στο χυμό της
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, τις πατάτες και τα καρότα κι αφήνουμε να σωταριστούν. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον αρακά. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει καλά ο αρακάς. Ρίχνουμε μετά την ψιλοκομμένη ντομάτα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Τότε ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα και βγάζουμε από τη φωτιά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Αγκινάρες με σάλτσα κρασιού και μουστάρδας

Υλικά

  • 800 γρ.καρδιές αγκινάρας φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 2 κουτ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Για τη σάλτσα

  • ½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουτ. χυμός λεμονιού
  • 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σκόνη μουστάρδας
  • 4 κουτ. ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις αγκινάρες και τις σουρώνετε.
  2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα βάζοντας κατά σειρά σε μια κατσαρόλα το κρασί, σκόρδο, λεμόνι, ελαιόλαδο και τη σκόνη μουστάρδας.
  3. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Περιχύνετε με τη σάλτσα τις αγκινάρες και γαρνίρετε με τον μαϊντανό.

Ζαφειράκη Αγγελική
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.