Κουνουπίδι ογκρατέν με ομελέτα

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 1 λεμόνι
  • 4 αυγά
  • 4 φέτες έμενταλ (για τοστ)
  • 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 κουταλιές τριμμένο έμενταλ
  • μαργαρίνη βιτάμ
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε αλατισμένο νερό. Καθαρίστε το κουνουπίδι αφαιρώντας όλα τα φύλλα. Χωρίστε τις κορυφές μία-μία και αφαιρέστε τα σκληρά κοτσάνια. Πλύνετε τις κορυφές, ρίξτε τες σε καυτό νερό με 2-3 φέτες λεμονιού.
  2. Αφήστε τες μέχρι να βράσουν, προσέχοντας όμως να μη λιώσουν. Στο μεταξύ λιώστε μερικές κουταλιές μαργαρίνη βιτάμ. Στραγγίστε τις κορυφές.
  3. Χτυπήστε τα αυγά ένα-ένα με λίγο αλάτι και πιπέρι και ετοιμάστε 4 ομελέτες, τηγανίζοντάς τες με λίγο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη σ' ένα μικρό τηγάνι.
  4. Αλείψτε με μαργαρίνη ένα πυρίμαχο σκεύος, βάλτε 1 φέτα έμενταλ επάνω σε κάθε ομελέτα, διπλώστε τες και τοποθετήστε τες ως βάση στο πυρίμαχο.
  5. Μοιράστε τις κορυφές κουνουπιδιού πάνω στις ομελέτες, περιχύστε τες με 1 κουταλάκι λιωμένη μαργαρίνη, πασπαλίστε τις με την παρμεζάνα, το έμενταλ και πιπέρι.
  6. Βάλτε το πυρίμαχο σε δυνατό γκριλ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού και σερβίρετε αμέσως.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.