Υλικά για 4 άτομα
- 1 μέτριο κουνουπίδι
- 1 λεμόνι
- 4 αυγά
- 4 φέτες έμενταλ (για τοστ)
- 4 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
- 4 κουταλιές τριμμένο έμενταλ
- μαργαρίνη βιτάμ
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε αλατισμένο νερό. Καθαρίστε το κουνουπίδι αφαιρώντας όλα τα φύλλα. Χωρίστε τις κορυφές μία-μία και αφαιρέστε τα σκληρά κοτσάνια. Πλύνετε τις κορυφές, ρίξτε τες σε καυτό νερό με 2-3 φέτες λεμονιού.
- Αφήστε τες μέχρι να βράσουν, προσέχοντας όμως να μη λιώσουν. Στο μεταξύ λιώστε μερικές κουταλιές μαργαρίνη βιτάμ. Στραγγίστε τις κορυφές.
- Χτυπήστε τα αυγά ένα-ένα με λίγο αλάτι και πιπέρι και ετοιμάστε 4 ομελέτες, τηγανίζοντάς τες με λίγο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη σ' ένα μικρό τηγάνι.
- Αλείψτε με μαργαρίνη ένα πυρίμαχο σκεύος, βάλτε 1 φέτα έμενταλ επάνω σε κάθε ομελέτα, διπλώστε τες και τοποθετήστε τες ως βάση στο πυρίμαχο.
- Μοιράστε τις κορυφές κουνουπιδιού πάνω στις ομελέτες, περιχύστε τες με 1 κουταλάκι λιωμένη μαργαρίνη, πασπαλίστε τις με την παρμεζάνα, το έμενταλ και πιπέρι.
- Βάλτε το πυρίμαχο σε δυνατό γκριλ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού και σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr