-
Article Information
-
Category: Αυγά
Υλικά για 6 άτομα
- 8 αβγά
- 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 κουτ. σούπας τριμμένο κρεμμύδι
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. λουκάνικο κομμένο σε χοντρές ροδέλες
- αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση
- Μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και σοτάρετε για 2 λεπτά το λουκάνικο. Το βγάζετε και το διατηρείτε ζεστό σε ένα πιάτο.
- Μέσα στο ίδιο λάδι ρίχνετε το τριμμένο κρεμμυδάκι, το σοτάρετε για 1 λεπτό και ρίχνετε μέσα τις τριμμένες ντομάτες και 1 κουτ. σούπας ζάχαρη. Αφήστε τη ντομάτα και το κρεμμύδι να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά μέχρι να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά τους. Ρίξτε πάλι στο τηγάνι τα λουκάνικα.
- Κτυπήστε τα αβγά σε ένα μπολ αλατίζοντάς τα ελαφρά (γιατί το λουκάνικο έχει ήδη αλάτι και πιπέρι).
- Αδειάστε τα μέσα στο τηγάνι. Αρχίστε να ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι τα αβγά να σφίξουν. Το αποτέλεσμα δε θέλουμε να είναι μια ενιαία ομελέτα.
Συμβουλή: Για λιγότερες θερμίδες επιλέξτε light λουκάνικο, ή μην βάλετε καθόλου λουκάνικο. Περιορίστε όσο μπορείτε το λάδι. Για λιγότερη χοληστερόλη αφαιρέστε τους μισούς κρόκους αυγών.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !