Υλικά
- 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 500γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 μερίδα ζωμό βοδινού (κύβο ή
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μαζί με το λάδι προσθέστε το δεντρολίβανο για να αρωματιστεί το λάδι. Μετά από 1-2 λεπτά αφαιρέστε το δεντρολίβανο.
- Προσθέστε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι μέχρι να ροδίσoυν ελαφρώς. Όταν ροδίσουν προσθέστε και το κρεμμύδι.
- Ύστερα προσθέστε το κορν φλάουρ, αφού πρώτα το έχετε ανακατέψει με ελάχιστο νερό, και ανακατέψτε.
- Σβήστε με το κρασί και περιμένετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό αφού πρώτα τον έχετε αραιώσει σε ζεστό νερό. Θα πρέπει το νερό να καλύψει το κρέας.
- Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το κρέας να σιγοβράσει περίπου 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια μπορείτε να προσθέτετε λίγο ακόμα ζωμό αν χρειαστεί.
- Τέλος βάζετε τα βρασμένα κάστανα στο φαγητό και ανακινείτε προσεκτικά την κατσαρόλα. Αφήνετε για ακόμα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα.
- Συνοδεύεται υπέροχα με καστανό ρύζι και ένα ποτήρι λευκό κρασί.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr