Κουλούρια - Μπισκότα

Μπισκότα “Cookies” με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Υλικά

  • 2 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¾ κουταλιού του γλυκού σόδα
  • 1/3 κουταλιού του γλυκού αλάτι
  • ½ φλιτζάνι μαργαρίνη
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη ακατέργαστη
  • 2 αυγά
  • 4 βανίλιες
  • 300 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι χοντροκομμένοι ξηροί καρποί (κατά προτίμηση φουντούκια και αμύγδαλα ανάλατα)

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε αρχικά σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα πολύ αφράτο μίγμα. Προσθέτετε τα αυγά και τις βανίλιες και ξαναχτυπάτε για άλλα 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα με το αλεύρι σιγά-σιγά μέσα στο μίγμα, και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
  2. Κόβετε την κουβερτούρα σε πολύ-πολύ μικρά κομμάτια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή ακόμα καλύτερα με τη βοήθεια ενός ηλεκτρικού πολυκόφτη. Προσοχή γιατί το αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι σκόνη σοκολάτας, αλλά κομμάτια σοκολάτας! Ομοίως με τους ξηρούς καρπούς, τους οποίους είτε θα χοντροκόψετε στον πολυκόφτη, ή θα σπάσετε με ένα γουδί. Αδειάζετε τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς μέσα στο μίγμα και ανακατεύετε για τελευταία φορά.
  3. Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόκολλα, και με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας αφήνετε ζύμη διάσπαρτα πάνω στο ταψί. Μην σας ανησυχεί που η ζύμη είναι αραιή, θα γίνουν πιο τραγανά από ότι κι αν έχετε δοκιμάσει μέχρι στιγμής! Φροντίστε επίσης να αφήσετε κενό ανάμεσα στα μπισκότα γιατί φουσκώνουν αρκετά κατά το ψήσιμο (διπλασιάζονται).
  4. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Μπισκότα σφολιάτας

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
  • Λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα και την αμυγδαλόψιχα. Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και τα ανοίγετε λίγο ακόμα με έναν πλάστη.
  2. Με ένα πινελάκι αλείφετε με λίγο νερό τα φύλλα ώστε να κολλήσει το μίγμα ζάχαρης μετά. Πασπαλίζετε  πάνω στα φύλλα της σφολιάτας το μίγμα του μπολ. Τυλίγετε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε ρολό.
  3. Κόβετε με το μαχαίρι τα ρολά της σφολιάτας σε μπισκότα, πάχους περίπου ένα δαχτύλου. Τα στρώνετε σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα.
  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. 5 λεπτά πριν σβήσετε το φούρνο τα πασπαλίζετε από πάνω με λίγη ζάχαρη.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.