Κουλούρια - Μπισκότα

Xριστουγεννιάτικα κουλουράκια

Υλικά

  • 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • ½ κουταλάκι τζίντζερ
  • 1 χτυπημένο αυγό

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε το αλεύρι και το βούτυρο στο πολυμίξερ και ανακατέψτε προσθέτοντας στη συνέχεια τη ζάχαρη, την κανέλλα και το τζίντζερ.
  2. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια σταθερή ζύμη. Στη συνέχεια πάρτε μικρές ποσότητες ζύμης και σχηματίστε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα δικής σας έμπνευσης, πάχους 4-5 χιλιοστών.
  3. Ψήστε τα κουλουράκια για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη ή κακάο ή κανέλλα.
  4. Μπορείτε να περάσετε κλωστή στα χριστουγεννιάτικα κουλούρια και να τα κρεμάστε στο δέντρο σας.


Θρεπτική αξία ανά χριστουγεννιάτικο κουλούρι: 82 Κcal, 4γρ λιπαρά, 2,4γρ  κορεσμένα λιπαρά, 0,2γρ νάτριο και 4,7γρ υδατάνθρακες.

Aπό την Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου
Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο, ΜSc, MBA, SRD

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Παξιμαδάκια τσουρεκιού

Υλικά

  • Το τσουρέκι που περίσσεψε
  • Λίγο μέλι
  • Λίγα αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση
Κόβετε το τσουρέκι που περίσσεψε (ή που δεν σας πέτυχε και πολύ και δεν φούσκωσε) σε λεπτές φέτες και τις αλείφετε με λίγο μέλι. Απλώνετε τις φέτες σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα. Πασπαλίζετε με το αμύγδαλο. Ψήνετε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να στεγνώσει τελείως το τσουρέκι σας και να πάρουν χρώμα τα αμύγδαλα. Αφήστε τα να κρυώσουν και αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τα τσουρεκο-παξιμάδια σας με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.