Xριστουγεννιάτικα κουλουράκια
Υλικά
- 200 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ βούτυρο
- 100 γρ καστανή ζάχαρη
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
- ½ κουταλάκι τζίντζερ
- 1 χτυπημένο αυγό
Προετοιμασία
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε το αλεύρι και το βούτυρο στο πολυμίξερ και ανακατέψτε προσθέτοντας στη συνέχεια τη ζάχαρη, την κανέλλα και το τζίντζερ.
- Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια σταθερή ζύμη. Στη συνέχεια πάρτε μικρές ποσότητες ζύμης και σχηματίστε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα δικής σας έμπνευσης, πάχους 4-5 χιλιοστών.
- Ψήστε τα κουλουράκια για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη ή κακάο ή κανέλλα.
- Μπορείτε να περάσετε κλωστή στα χριστουγεννιάτικα κουλούρια και να τα κρεμάστε στο δέντρο σας.
Θρεπτική αξία ανά χριστουγεννιάτικο κουλούρι: 82 Κcal, 4γρ λιπαρά, 2,4γρ κορεσμένα λιπαρά, 0,2γρ νάτριο και 4,7γρ υδατάνθρακες.
Aπό την Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου
Κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο, ΜSc, MBA, SRD
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr