Μάφινς (muffins) με καρδιές από Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
Υλικά
- 500 γρ. (και όσο πάρει)αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 220 ml χυμό πορτοκάλι
- 150 ml Παρθένο Σησαμέλαιο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 40 ml κονιάκ
- 1 κουταλάκι κανελο-γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 κουταλάκι σόδα
- Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο
- Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το σησαμέλαιο, μέχρι ν’ αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια το αλεύρι με την σόδα και το κανελογαρύφαλο και ανακατεύουμε απαλά.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες muffin. Με σύριγγα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τα muffin, λίγο κάτω από την επιφάνειά τους, με ταχίνι με πορτοκάλι ή ταχίνι με κακάο και τα ψήνουμε αμέσως για 25-30 λεπτά στους 170-180 °C.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr