Υλικά
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
- 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
- 1/2 ποτήρι του νερού γάλα light
- 3 βανίλιες
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 ποτήρι του νερού φρουκτόζη
- 1 κουταλάκι μαργαρίνη ( για τη φόρμα )
Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι, το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλεύρι σιγά σιγά, αφήνοντας μια κουταλιά αλεύρι για τη φόρμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένας πολύ παχύς χυλός. Αν το μίγμα είναι πολύ αραιό προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αν είναι πολύ σφιχτό αραιώνουμε με λίγο νερό.
- Βουτυρώνουμε με τη μια κουταλιά μαργαρίνη μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και την αλευρώνουμε τινάζοντας το αλεύρι που περισσεύει.
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της ζύμης στη φόρμα. Σε ένα μπόλ βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας από την υπόλοιπη ζύμη και ρίχνουμε το κακάο ανακατεύοντας πολύ καλά.
- Ρίχνουμε το μίγμα του κακάο στη φόρμα και από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη. Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε ελαφρά τη ζύμη κάνοντας ζίκ ζάκ για να ανακατευτεί το κακάο και ψήνουμε το κέικ στους 175 βαθμούς με αντιστάσεις για μία ώρα περίπου.
- 'Οταν ψηθεί το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή σκόνη κακάο. (βλέπε μικρά μυστικά).
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !