Χταπόδι με ελιές

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό χταπόδι
  • 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 - 3 ντομάτες
  • 20 ελιές
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
  • 2 - 3 φύλλα δάφνης
  • πιπέρι ολόκληρο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα χωρίς νερό και το αφήνουμε να βράσει και να τραβήξει όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το λάδι και αφήνουμε να τσιγαριστούν όλα μαζί. Ανακατεύουμε συχνά και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το πιπέρι, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε το χταπόδι να σιγοβράσει συμπληρώνοντας με νερό αν χρειστεί.
  3. Όταν το χταπόδι κοντεύει να ψηθεί, ρίχνουμε τις ελιές καθαρισμένες από τα κουκούτσια και αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να μείνει με τη σάλτσα του.
  4. Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.