Υλικά
- 500 γρ. μεγάλες γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
- ½ ποτήρι νερό
- 100 γρ. αλεύρι
- ½ φλυτζάνι του καφέ ξύδι
- αλάτι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τις γαρίδες να ξεπαγώσουν(αν είναι κατεψυγμένες).
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί καλά και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες
- χωρίς να τις καθαρίσουμε.
- Ρίχνουμε το ξύδι και τις βράζουμε για 3 λεπτά ανακατεύοντας.
- Μόλις κρυώσουν τις καθαρίζουμε βγάζοντας και το εντεράκι που έχουν στη μέση.
- Σ'ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό ανακατεύοντας για
- να γίνει χυλός.
- Βουτάμε τις γαρίδες στο χυλό και τις τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο.
- Αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !