Ταλιατέλες με πιπεριές, μαύρες ελιές και κάπαρη
Υλικά για 4 άτομα
- 400 γρ. ταλιατέλες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 80 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά κάπαρη
- 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
- 50 γρ. τριμμένη μυζήθρα
- ελαιόλαδο και αλάτι
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου και όταν κρυώσουν αφαιρούμε την πέτσα, τα σπόρια και τις κόβουμε σε λωρίδες.
- Βάζουμε τις ελιές σε ένα μπολ, ρίχνουμε την κάπαρη, το σκόρδο και τις λωρίδες πιπεριάς. Προσθέτουμε 3 - 4 κουταλιές ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε την πιπερίτσα γαι 1 λεπτό.
- Ρϊχνουμε τις βρασμένες ταλιατέλες στο μπολ με τις πιπεριές και τις ελιές, προσθέτουμε την πιπερίτσα και τη μυζήθρα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !