Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)
- 250γρ. ζυμαρικά
- Για τη σάλτσα
- ½ κιλό σπανάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 4 κουτ. καθαρισμένα φυστίκια Αιγίνης
- 1 φλιτζ. Ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. λευκό κρασί
Εκτέλεση
- Βραζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις πριτιμήσεις σας. Παράλληλα βράζετε τα φυστίκια για 2-3 λεπτά και αφού τα βάλετε σε κρύο νερό, τα ξεφλουδίζετε και τα χονδροκόβετε.
- Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σπανάκι. Τρίβετε το κρεμμύδι, το σοτάρετε στο ελαιόλαδο και το σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το πολτοποιημένο σπανάκι και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Αποσύρετε το μείγμα από τη φώτιά και προσθέτετε τα φυστίκια.
- Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.
Ζαφειράκη Αγγελική
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr