Αυγά

Ομελέτα με μανιτάρια, θυμάρι και τυρί Gorgonzola

Ομελέτα με μανιτάρια, θυμάρι και τυρί Gorgonzola

Υλικά για 1 ομελέτα

  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (ψιλοτριμμένο)
  • 120 γρ. μανιτάρια
  • 1/4 φλιτζανιού Gorgonzola (τριμμένη)
  • 2 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και καραμελώστε το αργά, περίπου 20-30 λεπτά.
  3. Προσθέστε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρετε μέχρι να ευωδιάσει, περίπου ένα λεπτό.
  4. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Χαμηλώστε τη φωτιά και πασπαλίστε με την τριμμένη γκοργκοντζόλα και αφήστε τη να λιώσει λιγάκι.
  6. Ρίχνετε τα αυγά και αφήστε να ψηθούν χωρίς να ανακατέψετε μέχρι να ψηθούν, περίπου 2-4 λεπτά.
  7. Τοποθετήστε την ομελέτα σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με θυμάρι.

Καλη επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αυγόφετες από την Αυστρία

Υλικά για 6 άτομα

  • 6 στρογγυλά ψωμάκια
  • 3 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας σουλτανίνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση. Ανακατεύετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, ρίχνετε αλάτι και γάλα και με αυτό το μίγμα περιχύνετε τις φέτες του ψωμιού. Αφήνετε τις φέτες ψωμιού να μουσκέψουν για περίπου 30 λεπτά. Φτιάχνετε μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια των αυγών, και την ρίχνετε πάνω στα ψωμάκια. Πασπαλίζετε με τη σουλτανίνα.
  2. Βάζετε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και αφήνετε να κάψει. Ρίχνετε μέσα τις μουσκεμένες φετούλες και αναποδογυρίζετε μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.