Ομελέτα με μανιτάρια, θυμάρι και τυρί Gorgonzola
Υλικά για 1 ομελέτα
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 μικρό κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι (ψιλοτριμμένο)
- 120 γρ. μανιτάρια
- 1/4 φλιτζανιού Gorgonzola (τριμμένη)
- 2 αυγά (ελαφρώς χτυπημένα)
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και καραμελώστε το αργά, περίπου 20-30 λεπτά.
- Προσθέστε το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρετε μέχρι να ευωδιάσει, περίπου ένα λεπτό.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και πασπαλίστε με την τριμμένη γκοργκοντζόλα και αφήστε τη να λιώσει λιγάκι.
- Ρίχνετε τα αυγά και αφήστε να ψηθούν χωρίς να ανακατέψετε μέχρι να ψηθούν, περίπου 2-4 λεπτά.
- Τοποθετήστε την ομελέτα σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με θυμάρι.
Καλη επιτυχία και καλή σας όρεξη !