Υλικά για 6-8 άτομα

  • 500γρ φασόλια χάντρες
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • χυμός 1 λεμονιού
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι


Για τη σος (βινεγκρέτ):

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
  • χυμός 1 πορτοκαλιού (μισό φλιτζάνι)

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις χάντρες μαζί με 2 δαφνόφυλλα, το σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας μέλι και προς το τέλος ρίχνετε και αλάτι και πιπέρι. Αφαιρείτε το σκόρδο και τη δάφνη και στραγγίζετε τις χάντρες.
  2. Τις βάζετε σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και ανακατεύετε καλά. Σε ένα ποτήρι βάζετε τα υλικά για τη σος και χτυπάτε καλά με μιξεράκι του φραπέ. Ρίχνετε τη σος στη σαλάτα σας και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο ώστε να παγώσει καλά και να μαριναριστεί (περίπου 3 ώρες).


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Υλικά (Μερίδες συνταγής 6)

  • ½ κούπα ωμό αποφλοιωμένο ρύζι
  • 1 κούπα ωμές φακές
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκια τομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/3 κούπας ψιλοκομμένο σέλινο
  • 1/3 κούπας ψιλοκομμένο καρότο
  • 1½ κούπες πολτός τομάτας
  • 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά γλυκού βασιλικός
  • 1 κουταλιά γλυκού κίμινο
  • Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε το ρύζι με 1 κούπα νερό. Σε ξεχωριστό σκεύος βράστε τις φακές με 1½ κούπες νερό για περίπου 15 λεπτά ώστε να μαλακώσουν.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε αντικολλητικό σκεύος τοποθετείστε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το κρεμμύδι καθώς και την τομάτα, το βασιλικό, το σέλινο, το καρότο, τη ρίγανη, το κίμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Αφήστε το μείγμα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Σε ένα ταψί αναμείξτε τα λαχανικά, τις φακές, το ρύζι και τον πολτό τομάτας. Εαν χρειαστεί προσθέστε αλάτι ή και πιπέρι. Σε 30-40 λεπτά το φακόρυζο θα είναι έτοιμο.


Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

  • Μερίδα:  1/6 συνταγής
  • Θερμίδες:  195 kcal
  • Πρωτεΐνη: 9,5 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 36 γρ.
  • Λίπος: 2 γρ.
  • Φυτικές  Ίνες: 7 γρ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.