Υλικά

  • 350 γρ μαργαρίνη σε πλάκα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγού
  • ½ ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 5 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κιλό μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι χωρίς να την αφήσετε όμως να κοχλάσει. Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει το μίγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε τα αυγά και συνεχίζοντας να χτυπάτε το μίγμα στο μίξερ ρίχνετε το κονιάκ και το αλεύρι (σιγά-σιγά). Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει πολύ, αλλά δεν πρέπει να γίνει ούτε πολύ σφιχτή.
  2. Την αφήνετε περίπου 30 λεπτά να «ξεκουραστεί». Κρατάτε τη μισή ζύμη για να σχηματίσετε στο τέλος τις λωρίδες ζύμης στο πάνω μέρος της πάστα φλώρας.
  3. Αλείφετε ένα ταψί με μαργαρίνη και το πασπαλίζετε με αλεύρι μέχρι να πάει παντού. Στρώνετε τη ζύμη μέχρι να καλύψει όλο το ταψί και από πάνω περιχύνετε τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας (ή γλυκό του κουταλιού όπως βύσσινο).
  4. Φτιάχνετε το υπόλοιπο της ζύμης που έχετε κρατήσει μακριές, λεπτές λωρίδες και τις βάζετε προσεκτικά πάνω από τη μαρμελάδα σταυρωτά, ώστε να σχηματιστούν μικροί ρόμβοι.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στη μεσαία και προς τα κάτω θέση του φούρνου σας, για  περίπου 30 λεπτά. Εάν δείτε ότι ροδίζουν οι λωρίδες πριν περάσει η καθορισμένη ώρα, σκεπάστε την πάστα φλώρα με αλουμινόχαρτο και χαμηλώστε μια θέση τη σχάρα της κουζίνας ώστε να ψηθεί καλά και από κάτω.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες ώριμες και σφιχτές
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και αφαιρείτε τα κοτσάνια από τις φράουλες. Αφήνετε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε στρώσεις φράουλας και ζάχαρης μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Αφήνετε για μια μέρα τις φράουλες με τη ζάχαρη μες στην κατσαρόλα.
  2. Την επόμενη μέρα βράζετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, αρχικά σε δυνατή φωτιά (μέχρι να πάρει την πρώτη βράση) και στη συνέχεια χαμηλώνετε και αφήνετε για περίπου 10 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην σας κολλήσει. Αφήνετε να κρυώσει και αφήνετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σας να «ξεκουραστεί» για ακόμη μια μέρα.
  3. Την επομένη μέρα βάζετε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει (θα χρειαστείτε άλλο ένα δεκάλεπτο περίπου). Η μαρμελάδα σας έχει «δέσει» όταν βάζοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα πιάτο δεν θα απλώνει.
  4. Αφήνετε τη μαρμελάδα σας να κρυώσει καλά και μεταφέρετε σε γυάλινα μπολ που έχετε βουτήξει προηγουμένως σε βραστό νερό για να τα αποστειρώσετε.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.