Friday 28th of April 2017

e-syntages
fresh menu leftfresh menu right

 

Συνταγές
Μαγειρική
Γεύσεις
σοκολάτα συνταγες μαγειρικη σαλατα


Kέικ ντόμινο

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

  • 4 φλιτζ. αλεύρι για κέικ
  • 1 πακετάκι Βιτάμ Κλασικό
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 1 1/3 φλιτζ. γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
  • 100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 3 λαδόκολλες
  • 2 σακούλες ζαχαροπλαστικής
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Soft για τις φόρμες


Για το γλάσο

  • 250 γραμ. σοκολάτα
  • 2 κουταλιές Βιτάμ Κλασικό
  • 1/3 φλιτζανιού νερό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το Βιτάμ Κλασικό με την ζάχαρη και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα.
  2. Ρίχνουμε τις βανίλιες και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας για να ενωθούν.
  3. Αλείφουμε με Βιτάμ Soft τρεις φόρμες, ίδιου μεγέθους και τις στρώνουμε με λαδόκολλα.
  4. Σε ένα μπολ αδειάζουμε το 1/3 του μείγματος και το ανακατεύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  6. Γεμίζουμε τη μια σακούλα με σοκολατένιο μείγμα και την άλλη με λευκό.
  7. Κάνουμε μια ροζέτα λευκού μείγματος στο κέντρο μιας φόρμας, και μετά ένα κύκλο σοκολάτας εξωτερικά και περιμετρικά από την λευκή ροζέτα. Συνεχίζουμε εναλλάξ και τελειώνουμε με ένα κύκλο από το λευκό μείγμα.
  8. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία στην δεύτερη φόρμα ενώ στην τρίτη ξεκινάμε με το μείγμα σοκολάτας.
  9. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.
  10. Αφήνουμε να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, έχοντας στην μέση το κέικ της τρίτης φόρμας.
  11. Για το γλάσο λιώνουμε την σοκολάτα με το Βιτάμ Κλασικό, προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε και το απλώνουμε στην επιφάνεια του κέικ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Share

Δοκιμάστε...

αγκινάρες-με-σάλτσα-κρασιού-και-μουστάρδαςΥλικά 800 γρ.καρδιές αγκινάρας φρέσκιες ή κατεψυγμένες 2 κουτ. ψιλοκομμένος μαϊντανός Για τη...
μπανανόψωμοΥλικά για 10-12 φέτες 130 γρ. Βιτάμ Soft 180 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη 350 γρ. λιωμένες ώριμες...
μπρουσκέτες-με-καπνιστή-γαλοπούλα,-μοτσαρέλα-και-ντομάταΥλικά 8 φέτες ψωμιού (μπαγκέτα η πολύσπορο) 1 μπάλα μοτσαρελα 2 ντομάτες 8 φέτες καπνιστή...
καλαμαράκια-γεμιστά Υλικά 1,5 κ. καλαμαράκια 1/2 κ. ψιλοκομμένα φρέσκα ή ξερα κρεμμύδια 1 κουτί ντομάτες...



 


Ψηφοφορίες

Τι κάνετε για να διατηρήσετε... 88
Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια; 119
Πόσο συχνά τρώτε ψάρι; 89
Προτιμάτε τα βιολογικά προϊόντα; 57
Πόσο συχνά τρώτε φρούτα; 118
Βρίσκετε τις εκπομπές μαγειρικής: 89
Πόσο συχνά καταναλώνετε κόκκινο... 115
Ποιά από τις παρακάτω κουζίνες... 189

jVS by www.joomess.de.

Ψηφίστε

Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια;

Πόσο συχνά καταναλώνετε όσπρια;

66
2+ φορές την εβδομάδα
43
1 φορά την εβδομάδα
6
Σπάνια
4
Δεν τρώω όσπρια.
» Go to poll »
5 Votes left

jVS by www.joomess.de.