-
Article Information
-
Category: Πατάτες
Υλικά
- 10 μέτριες πατάτες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3-4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 6 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 3 κουταλιές της σούπας μίγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
ΕκτέλεσηΠλένετε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβετε χωρίς να τις ξεφλουδίσετε σε μεγάλα κομμάτια (κόβετε κάθε πατάτα κατά μήκος στη μέση και το κάθε μισό σε 3 κομμάτια). Τις βράζετε για 10 λεπτά, τις σουρώνετε και τις αφήνετε για 2-3 λεπτά να κρυώσουν. Τις βάζετε σε μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνετε, τις περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα κι ανακατεύετε καλά μέχρι να πάει παντού. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε την τριμμένη φρυγανιά και τα υπόλοιπα μπαχαρικά κι ανακατεύετε. Ρίχνετε λίγες λίγες τις πατάτες μέσα στο μπολ με την τριμμένη φρυγανιά κι ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού η φρυγανιά. Στρώνετε τις πατάτες σε ένα ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά και να ροδίσουν εξωτερικά!
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!