Υλικά

  • 6-7 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 200 γρ. φέτα πικάντικη
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 3 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
  • Αλάτι, πιπέρι (αν έχετε βάλτε μπούκοβο)




Εκτέλεση

  1. Ψήνετε τις πιπεριές στο γκριλ μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν εξωτερικά.
  2. Τις βγάζετε από το γκριλ, τις αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε.
  3. Στη συνέχεια τις τοποθετείτε στο μπλέντερ ή σε μούλτι και τις πολτοποιείτε. Στη συνέχεια προσθέτετε στο μούλτι το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι λίγο αλάτι και πιπέρι και ξαναχτυπάτε μέχρι να έχετε ομοιογενές μίγμα.
  4. Τρίβετε τη φέτα με ένα πιρούνι ή με το χέρι σε ένα μπολ και μέσα σε αυτό το μπολ προσθέτετε και τον πολτό πιπεριάς.
  5. Ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε για αλάτι και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρετε.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 6-7 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Αλεύρι
  • Ξίδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση
Πλένετε τα κολοκυθάκια και τα κόβετε κατά μήκος σε χοντρές φέτες. Αλείφετε ένα ταψί με αρκετό λάδι, αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε καλά τα κολοκυθάκια. Τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο, προσέχοντας να μην καλύπτει πολύ το ένα το άλλο. Ραντίζετε την πάνω πλευρά με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τα τοποθετείτε στο φούρνο να ψηθούν και να ροδίσουν καλά από την πάνω πλευρά. Δεν τα γυρίζετε καθόλου γιατί θα σας διαλυθούν. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζετε και τα περιχύνετε με λίγο ξύδι ενώ τρίβετε από πάνω και λίγο σκόρδο.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.