-
Article Information
-
Category: Κρεατικά - Αρνί / Κατσίκι
Υλικά
- 1 μεγάλη αρνίσια μπόλια
- 1 αρνίσιο συκώτι
- 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το συκώτι σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ, όπου προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Ζεματίζουμε τη μπόλια και την απλώνουμε καλά στο τραπέζι, όπου βγάζουμε και πετάμε τα χοντρά και σκληρά μέρη της.
- Κόβουμε τη μπόλια σε μακρόστενα κομμάτια και σε κάθε ένα τοποθετούμε 1 κουταλάκι γέμιση (κατά μήκος) και δίνουμε μακρόστενο σχήμα. Στη συνέχεια τυλίγουμε.
- Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σβήνουμε με λεμόνι.
Αν θέλουμε μπορούμε να τα ψήσουμε για 35 - 40 λεπτά στους 200 βαθμούς, γυρίζοντας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές. Σερβίρουμε σε πιατέλα με κομμένο λεμόνι.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !