Μπριζόλα χοιρινή λαιμού μαριναρισμένη

Υλικά για 4 μερίδες

  • Τριμμένη φλούδα και χυμός από μισό πορτοκάλι
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι , Αλάτι
  • Σακούλα κατάψυξης

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τη φλούδα και το χυμό πορτοκάλι με το λάδι.
  2. Πλύνετε καλά τις μπριζόλες, στεγνώστε τες και τοποθετήστε τες μαζί με τη μαρινάδα σε μιασακούλα κατάψυξης. Σφραγίστε την και αφήστε τις μπριζόλες να μαριναριστούν στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  3. Πριν απότο ψήσιμο στραγγίστε τις μπριζόλες.
  4. Ψήστε τες για 6-8 λεπτά και από τις δύο πλευρές, προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

 

 

Διατροφικές Πληροφορίες:

Θερμίδες: περ. 503kcal/2106kJ, Πρωτεϊνη: 33 g, Λίπος: 36g, Υδατάνθρακες: 3 g

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Κεμπάπ με πιτούλες και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά για 4 άτομα

  • 800 γρ. κεμπάπ πολίτικο (έτοιμο)
  • 60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 πίτες
  • Αλάτι ψιλό
  • Μαύρο πιπέρι τριμμένο

Για τη σάλτσα

  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι μείγμα για σαλάτες
  • 1/3 κουταλάκι σκόρδο σε κόκκους

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά σοτάρουμε τα κεμπάπ σε τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ψήνουμε και τις πιτούλες. Εναλλακτικά στο ίδιο τηγάνι, ψήνουμε και τις πιτούλες.
  3. Τις καρυκεύουμε και τις κόβουμε στην μέση.
  4. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υλικά για την σάλτσα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  5. Σερβίρουμε σε πιάτο ή πιατέλα τοποθετώντας κάτω τις πιτούλες, από πάνω τα κεμπαπ περιχύνοντας από πάνω την σάλτσα.

Προαιρετικά μπορούμε να συνοδεύσουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και πάπρικα. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις πίτες με ψωμί hot dog.

 

Διατροφικές Πληροφορίες

Θερμίδες: 637 kcal, Πρωτεϊνη: 49 g, Λίπος: 32 g, Υδατάνθρακες: 38 g

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.