Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες

Παρακάτω θα δώσουμε διάφορες μαρινάδες, ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας γευστικές προτιμήσεις. Οι χοιρινές και οι μοσχαρίσιες μπριζόλες χρειάζονται τουλάχιστον 12 ώρες μαρινάρισμα (το κοτόπουλο περίπου 4 ώρες ενώ το ψάρι 2 ώρες).  Φροντίστε πριν τοποθετήσετε το κρέας μέσα στη μαρινάδα σας να την έχετε ανακατέψει καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά και τα αρώματά τους.  Βάλτε τη μαρινάδα σας σε ένα μεγάλο τάπερ το οποίο θα χωρέσει τόσο τη μαρινάδα όσο και το κρέας σας, σκεπάστε το και αφήστε το μέσα στο ψυγείο. Ανακινήστε το τάπερ ανά τακτά διαστήματα ώστε να μεταφέρεται σε όλα τα μέρη του κρέατος.  

Μαρινάδα #1

  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βασιλικό
  • 3 κλωνάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού


Μαρινάδα #2

  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξύδι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λευκή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Μαρινάδα #3

  • 4 φλιτζάνια ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
  • ½ φλιτζάνι σόγια σος
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι


Μαρινάδα #4

  • 2 φλιτζάνια μπύρα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμός και ξύσμα ενός πορτοκαλιού


Μαρινάδα #5

  • 1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
  • ½ λίτρο μπράντι (κονιάκ)
  • 1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια θυμάρι


Μαρινάδα #6

  • 3-4 κλαδάκια βασιλικό φρέσκο
  • 3-4 κλαδάκια φρέσκο μαϊντανό
  • 3-4 φύλλα δυόσμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Υλικά (Μερίδες συνταγής 6)

  • 1/3 κούπας ketchup με λιγότερη ζάχαρη
  • 1/3 κούπας barbecue sauce
  • 1/8 κούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/8 κούπας κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά σούπας Worcestershire sauce
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ κουταλιά γλυκού τριμμένο σκόρδο
  • 850 γρ. άλιπο φιλέτο μοσχαριού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμείξτε την κέτσαπ, τη barbecue sauce, την καστανή ζάχαρη, το κόκκινο κρασί, τη μουστάρδα και τη  Worcestershire sauce και κατόπιν προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο.
  2. Ψήστε το φιλέτο μοσχαριού σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 6-8 ώρες. Εν συνεχεία μεταφέρετε το μοσχάρι σε αντικολλητικό σκεύος και ρίξτε το μείγμα barbecue.
  3. Αφήστε το στη φωτιά για λίγα λεπτά και αφαιρέστε το μοσχάρι με τη sauce του. Σερβίρετε με λίγο καστανό ρύζι ή ψητά λαχανικά.


Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

  • Μερίδα:  1/6 συνταγής
  • Θερμίδες: 265 kcal
  • Πρωτεΐνη:  19,5 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 13,5 γρ.
  • Λίπος: 15 γρ.
  • Φυτικές  Ίνες: 0,4 γρ.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αναδημοσιεύεται κατόπιν αδείας από το www.dietup.gr

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.