-
Article Information
-
Category: Σάλτσες
Υλικά
- 1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
- 100 γρ. μαύρη ζάχαρη (επιλέξτε τη ζάχαρη που είναι κάπως υγρή γιατί έχει και μελάσσα μέσα που θα βοηθήσει στο πήξιμο της σάλτσας)
- 50 γρ. ξύδι λευκό
- 1 κλωναράκι δεντρολίβανο ή 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο ξερό
ΕκτέλεσηΒάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζετε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μείνει το 1/3 περίπου του αρχικού όγκου. Κατά διαστήματα αφαιρέστε τον αφρό που θα βγαίνει στην επιφάνεια με ένα κουταλάκι (όπως κάνουμε και στις μαρμελάδες) για να φύγει η πικρή γεύση που μπορεί να αφήσουν οι ίνες του πορτοκαλιού. Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα σουρώστε τη σάλτσα σας με λεπτό σουρωτήρι.
Η σάλτσα αυτή γίνεται ακόμα πιο νόστιμη αν μαγειρευτεί στο σκεύος που προηγουμένως ψήσατε το κρέας σας (πχ ένα αντικολλητικό τηγάνι) γιατί τα ζουμάκια που έχουν μείνει στο τηγάνι από το ψητό δίνουν απίστευτη νοστιμιά στην σάλτσα.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!