Υλικά

  • 300 γρ. βρασμένα παντζάρια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη σε ξύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας κρεμμυδάκια τουρσί ψιλοκομμένα (ή κρεμμύδι ξερό που θα έχετε αφήσει για περίπου 10-15 λεπτά σε ξύδι)
  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Εκτέλεση
Βάλτε τα παντζάρια, το κρεμμυδάκι, την κάπαρη, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι σε μιξεράκι/μπλέντερ κι αφήστε τα μέχρι να έχετε ομογενές μίγμα, προσθέτοντας λίγο-λίγο το ελαιόλαδο.
Όταν το μείγμα σας έχει γίνει σχεδόν κρεμώδες, βάλτε τη σάλτσα παντζαριού σε ένα μπολ, ρίξτε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ή πιπέρι. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο, καλύπτετε την κρύα σος με μια μεμβράνη και την διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 500 γρ. (στραγγισμένο βάρος) μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
  • 300 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Εκτέλεση
Βάλτε τη μαργαρίνη σε κατσαρολάκι να λιώσει και σοτάρετε για λίγο το κρεμμύδι μέχρι να «γυαλίσει». Ρίχνετε μέσα στο κατσαρολάκι και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, σοτάρετε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα μανιτάρια να σιγοψηθούν για περίπου 10 λεπτά. Αφού περάσουν τα 10 λεπτά ανακινείτε καλά την κρέμα γάλακτος και την προσθέτετε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε, δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η σάλτσα σας.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.