Υλικά

  • 6 κόκκινες γλυκές πιπεριές τύπου Φλωρίνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα χωρίς τους σπόρους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Εκτέλεση
Αλείψτε τις πιπεριές με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τις (σε ψηστιέρα, bbq, γκριλ φούρνου) μέχρι να γίνει μαύρη η φλούδα τους. Ψήστε επίσης 2 σκελίδες σκόρδο μαζί με την φλούδα τους. Βάλτε στη συνέχεια τις πιπεριές σε ένα μπολ και σκεπάστε το με το καπάκι του ή με μεμβράνη για να «ιδρώσουν» και να ξεκολλήσει εύκολα η φλούδα τους από την ψημένη σάρκα της πιπεριάς. Όταν κρυώσουν, αφαιρέστε τη φλούδα και βάλτε σε ένα μπλέντερ τις πιπεριές, το ψημένο σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να έχετε μια βελούδινη κόκκινη σάλτσα. Τη σάλτσα αυτή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και σαν ντιπ ή να την αλείψετε σε μπρουσκέτες που θα πασπαλίσετε με παρμεζάνα και θα τις ψήσετε.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 5 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια γάλα ζεστό
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • ½ φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα της αρεσκείας σας
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη (ή μια κουταλιά της σούπας κανονική μουστάρδα)
  • 1 κουταλιά της σούπας Worcestershire (γούστερ) σος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο




Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι με τη μαργαρίνη σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε το ζεστό γάλα, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Βράστε το μίγμα για 5-6 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχόμενα. Προσθέστε στη σάλτσα τη σκόνη μουστάρδας, τη Worcestershire (γούστερ) σος και τα τυριά και ανακατέψτε. Αφήστε τη για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και σερβίρετε ζεστή λίγο πριν κάτσετε στο τραπέζι.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Δείτε ακόμη Ονειροκρίτης και Όνειρα, Ζώδια και Προβλέψεις.