Υλικά
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτηράκια κρασιού κονιάκ
- 1/2 κιλό σαβουαγιάρ
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 κουτί αφρόγαλα
- σκόνη κακάο
Εκτέλεση
- Βράζετε τη ζάχαρη μαζί με 2 και 1/2 ποτήρια νερό.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το κονιάκ και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
- Μουσκεύεται στο σιρόπι τα μισά σαβουαγιάρ και τα στρώνετε σε ένα ταψί.
- Κτυπάτε το γάλα με το αφρόγαλα και το χωρίζετε σε 2 ίσα μέρη.
- Στο ένα μέρος ρίχνετε 2 κουταλιές κακάο και το χτυπάτε ξανά.
- Το απλώνετε στα σαβουαγιάρ και βάζετε το ταψί στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
- Αφού το βγάλετε, μουσκεύεται και τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ στο σιρόπι και τα απλώνετε.
- Εν συνεχεία ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα.
- Βάζετε στην κατάψυξη και σεβίρετε μόλις παγώσει.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !